Bakra – Steak & Pizza Bar je mjesto gdje se u dobrom društvu i zalogajima gušta od davne 1947. godine, gdje su se na tanjurima preplitali stoljetni ribarski i težački Split, po napolitanski pravile prve pizze u gradu, a danas se jede po uzusima poznatog chefa Frane Šerke – tradicionalno, mediteransko, a uvijek inovativno te začinjeno prstohvatom duše.

Nalazimo se na izvoru svih događanja u središtu Splita, a opet dovoljno sklonjeni u ulicu gdje se stara pučka četvrt Toć spaja s Bačvicama, u ulici kakvu svi tražimo kad stignemo u mjesta u kojima još nismo bili, tamo gdje hrana priča i ima okus grada i vremena.

Na našim tanjurima nudimo raskošne pizze iz stare krušne peći na drva koju su izradili talijanski majstori daleke 1984.godine, prvoklasne premium steakove iz cijeloga svijeta i tradicionalnu dalmatinsku hranu.

U Bakri Vas vodimo na gastronomsko putovanje kroz prošlost i ono što je stari Split dao svijetu, te kroz moderno zahvaljujući kuharskoj filozofiji i umjetnosti naših vlasnika chefova koji žive suvremenu mediteransku kuhinju temeljenu na sezonskim namirnicama lokalnih proizvođača, dnevnoj ponudi obližnje antičke tržnice, kao i stalnoj potrazi za nečim novim.

U kući od stoljetnog kamena i s pogledom na otvorenu vatru, čuvamo duh predjela Toć i starog Lučca, mjesta gdje su splitske zanatlije, ribari i težaci stvarali ovaj grad kroz stoljeća, a isti taj duh u svijet odnijeli najslavniji hrvatski kipari Ivan Meštrović i Toma Rosandić koji su se učili krotiti kamen u našem susjedstvu.

Ponosni smo što nam se gosti vraćaju ne samo zbog dobrih zalogaja i vina nego zbog prijateljske uslužnosti, pozitivne energije i naše duge i uspješne tradicije.

Otvoreni smo svaki dan, stoga rezervirajte svoje mjesto na vrijeme te putujte vremenom i okusima kroz povijest zajedno s nama.

Bakra — kuća dobre hrane i dobrih ljudi.

S poštovanjem: Chef Frane Šerka & Ante Poša